Најбољи рецитатор - Јелена Сарић

Срна
Најбољи рецитатор - Јелена Сарић

Вишеград - Прво мјесто на рецитаторском маратону родољубиве поезије, који је вечерас одржан у Андрићграду, припало је Јелени Сарић из Вишеграда која студира у Словенији.

Друго мјесто припало је Настасији Пухало, а треће Хелени Стојановић.


Организатор рецитаторског маратона, свештеник Средоје Андрић каже да је ово вече одржано поводом новогодишњих и божићних празника и Дана Републике - 9. јануара.

"На овај начин показујемо љубав према домовини, према свом народу и пружамо подршку обиљежавању Дана Републике који нам иде у сусрет", рекао је Андрић.

Он је захвалио свим учесницима манифестације и посјетиоцима, те позвао на јединство и слогу с циљем очувања културног насљеђа.

Предсједник жирија, професор српског језика у вишеградској средњој школи Дивна Васић каже да су сви учесници били одлични и да је било тешко одлучити ко је најбољи.

"Допада ми се што је рецитаторски маратон посвећен родољубљу, јер то немамо прилику често да слушамо, а избор поезије је био изузетно добар", додала је Васићева.

Она је истакла да је веома важно његовати родољубље, посебно у овим тешким и ломним временима, те да је љубав према отаџбини једно од најљепших човјекових осјећања.

Побједник такмичења Јелена Сарић рекла је да је срећна што Вишеград има рецитаторски маратон на коме учесници могу да искажу свој умјетнички дух.

"жПркосну песмуж Добрице Ерића доживјела сам емотивно и мислим да је жири препознао искрену емоцију у казивању стихова", истакла је Сарићева.

Најбољи учесници награђени су новчаним наградама од 200 КМ, 150 КМ и 100 КМ, а сви учесници добили су по књигу и поклон сувенир.

Организатор и спонзор рецитаторског маратона је Храм Светог Цара Лазара у Андрићграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана