Награђени Марко Дукић и Наташа Иванчевић

А. Г.
Награђени Марко Дукић и Наташа Иванчевић

Бањалука - Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке добило је вриједна признања на међународним фестивалима у Мостару и Загребу.

Награду за укупан умјетнички утисак са нагласком на креативну и иновативну анимацију освојио је Марко Дукић за представу "Пустоловине Болета Комете" на 17. међународном "Нај, нај, нај, фестивалу" у Загребу. Ријеч је о комаду који је рађен у копродукцији Невид театра и Градског позоришта "Јазавац". На фестивалу одржаном од 19. до 23. априла представе је погледало више од три и по хиљаде посјетилаца. Осим позоришта из Хрватске учествовали су театри из Финске, Шпаније и Израела.

Други дан фестивала "Мостарска лиска" "Малу лиску" као глумица вечери добила је Наташа Иванчевић захваљујући улози у представи "Мало благо", коју је по тексту Елен Марфи режирала Слађана Килибарда. Поред Иванчевићеве у глумачкој екипи су и Слађана Зрнић и Белинда Божичковић.

Фестивал комедије одржава се 14. пут од 22. до 29. априла, у програму је осам представа. Бањалучки глумци у конкуренцији су са колегама из Зенице, Загреба, Сплита, Београда, Крушевца, Мостара и Нове Горице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана