Марко Дукић о представи Како су настале ружне речи: Духовити комад који ослобађа дјечију машту

Александра Маџар Фото: А. Чавић
Марко Дукић о представи Како су настале ружне речи: Духовити комад који ослобађа дјечију машту

Бањалука - Полако али сигурно закорачили смо у годишње доба коме се увијек највише радују најмлађи. У дане када њихове очи заискре као пахуље у ноћи, када се једва чека тренутак да се изађе напоље и рукама направи један нови "живот", Сњешка Бијелића.

Кад падне ноћ, од умора падају и капци и док се преплићу сан и машта, у топлини дома Дједа Мразу се у себи изговарају жеље (јер ако се кажу гласно, неће се испунити).

А кад се уморе од игре и пожеле да угрију руке и образе, Градско позориште "Јазавац" отвориће им, као и увијек, своја врата. Овог децембра, тачније, 4. децембра у 18 часова тамо их очекује представа намијењена њима "Како су настале ружне речи" по тексту Душка Радовића. Режију комада потписује Александра Спасојевић, глумица Дјечијег позоришта РС, док је поред Драгане Марић, Свјетлане Андрић и Златана Видовића, једна од улога повјерена и Марку Дукићу.

До овог комада Марко је радио плесне кореографије у дјечијим представама. Ово је први пут да игра у представи за дјецу. За "Глас Српске" испричао је понешто о комаду, о процесу рада, сарадњи са колегама.

- Сам Радовић је током година стварања настојао својим дјелима обрадовати одрасле и дјецу, те дати публици оно шта тражи. Оне који дођу на премијеру очекује веома духовита представа која ће потпуно ослободити дјечију машту, са мноштвом музичких и сценских разиграности, из које ће чак и родитељи, као и дјеца, моћи извући поуку - најавио је Дукић.

За њега је рад на овој представи био велики изазов јер је, како каже, графички дизајнер по вокацији и углавном се бави дизајном. Публика је имала прилику да га упозна и кроз разне перформансе у "Невид" театру.

- Сигурно да је изазов играти за дјецу зато што са њима не можете бити лажни, јер они то препознају и реагују само на искреност. Како глума није мој животни позив, онда је изазов још већи. Самим тим и одговорност да одрадим "посао" најбоље што могу - истакао је Марко.

У комаду "Како су настале ружне речи" Дукић ће својим глумачким способностима проживјети три живота умјетности, јер тумачи три лика.

- Ради се о дјечаку Леополду, коњушару Барнабасу и официру. Сваки лик је различит, што је мени свакако и занимљивост у раду на овој представи - додаје Марко.

О сарадњи са Александром Спасојевић и осталим глумцима није штедио ријечи хвале.

- Уживам у сваком тренутку рада са Александром јер је веома искусна глумица и одличан редитељ - рекао је Дукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана