Magija Harija Potera u knjizi i na sceni

Priredila: Aleksandra Madžar
Magija Harija Potera u knjizi i na sceni

Boston - Mladi čarobnjak, glavni junak bestselera i hit filmova Hari Poter, vraća se u američke i britanske knjižare na ljeto, pošto će biti objavljen scenario za predstavu koja će se igrati u Londonu.

"Hari Poter i ukleto dijete" prikazuje Harija Potera zaposlenog u ministarstvu magije i oca troje djece, koji se bori sa prošlošću koja odbija da ostane tamo gdje pripada, otkrio je izdavač "Scholastic Corp".

Komad je djelimično napisala Džoana Ketlin Rouling, autor knjiga o mladom čarobnjaku, a premijera dvodijelne predstave zakazana je za 30. jul u Londonu.

" Scholastic Corp " je najavio da će knjiga biti objavljena 31. jula u SAD i Kanadi, dok će "Littel Brown" istog dana izdati taj naslov u Velikoj Britaniji.

Prvo izdanje scenarija moglo bi da se razlikuje od onoga što će publika vidjeti na sceni, pošto je riječ o specijalnom izdanju sa proba, dok će drugo izdanje biti u skladu sa konačnom verzijom teksta predstave, objasnio je "Scholastic".

Serijal od sedam knjiga "Hari Poter" završen je objavljivanjem djela "Hari Poter i relikvije smrti" 2007, u kojem je Poter konačno porazio svog neprijatelja, zlog čarobnjaka Lorda Voldemora.

Snimljeno je osam filmova, pošto je posljednja knjiga ekranizovana u vidu dva nastavka.

Knjige su prevedene na 79 jezika i prodate u više od 450 miliona primjeraka širom svijeta, dok su filmovi zaradili više od sedam milijardi dolara.

Svijet čarobnjaštva Džoane Ketlin Rouling poslužio je kao inspiracija za tematski park u Orlandu.

Ideja

- Priča je nastala samo zato što je prava grupa ljudi došla do briljantne ideje kako da se Hari Poter predstavi na sceni. Uvjerena sam da će publika jednom kada vidi predstavu "Hari Poter i ukleto dijete" shvatiti zašto smo odlučili da priču ispričamo baš na ovakav način - kazala je Džoana Rouling, autor čuvene čarobnjačke sage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana