Линч: Нови Твин Пикс? У неком другом животу

Guardian
Линч: Нови Твин Пикс? У неком другом животу

После скоро четврт вијека, Дејвид Линч се враћа у Твин Пикс. Ипак, материјал који ће фанови ускоро видјети није нов, већ је снимљен 1992. године за филм "Fire Walk With Me ".

Линч је припремио Блу-раy колекцију за љубитеље култне серије и измишљеног планинског мјеста, које се са својим чудним становницима, нестварном атмосфером и бриљантном музиком коју потписује Анђело Бадаламенти дубоко урезало у умове једне генерације.

Twin Peaks: The Entire Mystery уз тону носталгије у Блу-раj формату на десет дискова, доноси обије сезоне серије "Twin Peaks", филм "Fire Walk With Me", као и досад необјављен материјал - 90 минута неискоришћених, сjечених и брисаних сцена из филма о посљедњим данима Лоре Палмер.

"Ово све је била јако дуга прича. Сада захваљујући интернету људи све знају, знају шта се дешава, знају да постоје неке сцене који нису објављене и желе да их виде. Свидела ми се идеја да објавимо тај материјал у посебном издању", рекао је Линч за "Гардијан".

Преговори са власницима права серије која је својом посебношћу утабала пут "златном добу ТВ" у коме живимо, трајали су скоро осам година.

"Било је сјајно вратити се у тај свијет, монтирати тај материјал, лијепити га и живјети са тим људима поново... Волим свијет Твин Пикса и све људе који живе у том свијету. Сада када погледам уназад, волио бих да сам им био још ближи", каже Линч.

Као и све што Линч ради, ни "Цијела мистерија" није лишена ексцентричности - 90 минута материјала је измонтирана више као серија вињета, а не као кохерентна цјелина, тако да онима који нису упознати са езотеријом Твин Пикса баш ништа неће значити.

Серија се завршила прерано, Линч и Марк Фрост су из бројних разлога морали да напусте напусте свијет који је су створили, а фанови се већ двије деценије питају хоће ли бити наставка и шта се десило послије цијеђења зубне пасте, сломљеног огледала и прогањајућег "How's Annie?"

Линч каже да је то мало вjероватно. На питање да ли размишља о новим причама о Твин Пиксу, каже:

"У неком другом животу - да"

Ипак, на питање да ли је то могуће у овом животу, каже да никада не треба рећи никад.

Оно што је добра вијест, јесте да се чини да ће се потрудити да бар не буде сада веома популарних римејкова његових дјела.

"Немам ништа против у принципу, али постоје неке границе. Када би неко покушао да сними поново 'Главу за брисање', да је близу мене, могао бих да пуцам у њега. Када бих имао пиштољ", рекао је Линч.

Twin Peaks: The Entrire Mystery излази на Блу-рejу 29. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана