Фото-емоција 2017 представила бисере

Александра Глишић
Фото-емоција 2017 представила бисере

Бањалука - Међународна изложба фотографија "Фото-емоција 2017" отворена је у "Арт дворишту" Банског двора Културног центра на радост бројних љубитеља умјетности.

Новоотворена сцена Банског двора домаћин је шесте изложбе, а на ову лијепу фото-традицију Бањалучане је навикао Универзитетски фото-кино клуб.

И овогодишња поставка имала је патронат Међународне федерације за фотографску умјетност (ФИАП), а самим тим и највећи ранг. Изложба обухвата 256 аутора из 50 земаља.

Жири изложбе радио је у саставу Драган Проле, Озрен Божановић и Дејан Селаковић. Они су имали задатак да од готово 3.700 пристиглих радова на четири теме изаберу фотографије који су се нашле на изложби. У оквиру сваке од тема (Слободна - колор, Слободна - монохром, Емоција и Пејзаж) наградили су најбоље радове.

Изложбу је свечано отворио Озрен Божановић, предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ, који је посебно захвалио Банском двору на подршци и разумијевању при партнерској реализацији културних садржаја.

Поштоваоци умјетничке фотографије сат времена су уживали у пројекцијама најбољих радова, у несвакидашњем амбијенту сцене "Арт дворишта" на отвореном.

До краја сезоне на новој сцени Банског двора концерте ће одржати Гудачки квартет "Паладио", музички састави "Bandoneon Square", "Флутете", "Либертанго" и ансамбл "Источник", а биће организовани и бројни други културни садржаји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана