Druženje sa umjetnošću držalo publiku budnom

A. M.
Druženje sa umjetnošću držalo publiku budnom

Banjaluka - Šetnju kroz "Noć muzeja" kiša nije uspjela da spriječi, jer je od velikog pljuska bio jači bogat i kvalitetan program u ovim institucijama kulture.

U Muzeju savremene umjetnosti RS proteklog vikenda posjetioci su uživali u upoznavanju sa djelima velikih slikara kroz postavku "Teme i ideje modernog: Srpsko slikarstvo 1900-1941", ali i u nastupu "Ined' Teatra" - cirkuske kompanije iz Beograda, koja će izvesti "Fluo performans".

Za druženje sa poezijom na predivan način bio je zadužen svima već dobro poznat "Džez poezi kabare". Likovnom radionicom sa Renatom Rakićem počeo je program u Muzeju RS, a kroz praktične aktivnosti radionice "Dinosaurusiraj me", osnovce je vodio Aleksandar Škorić. Program je obogatilo fotografisanje u foto-kabini, a veče je završilo nastupom "Acoustic house".

Art klub "Prostor" pridružio se ovoj manifestaciji radionicom "Papertoy" i izložbom "Contrmplorary art". U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je izložbe mozaika, crteža i printova "Mozaik praksis", koja prezentuje primjere savremene mozaičke prakse.

Za zabavni dio programa pobrinuo se trebinjski rok sastav "Krugovi u žitu", a pažnju građana skrenule su instalacije likovnih umjetnika iz Udruženja "Rizba".

Svi oni koji su u ovoj noći posjetili Muzej Kozare mogli su da vide izložbu slika Zdravka Vajagića i uživaju uz muziku grupe "Tatu" i Bojana Mikulića-Mikule. "Arheolog ili paleontolog - pitanje je sad" naziv je edukativne radionice koja je održana u Muzeju Semberije.

Posjetioci su dočekani i izložbom "Peglanje (ni)je robija", koncertom učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" i hora "Srbadija" te nastupom Teatra "Ubuntu" i "Arka" benda i projekcijom crtanog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana