Директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић: Ово је најбољи наступ РС на београдском сајму књиге

Срна
Директор Представништва РС у Србији Млађен Цицовић: Ово је најбољи наступ РС на београдском сајму књиге

Београд - Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић послије затварања Сајма књиге у Београду рекао је да је овогодишњи наступ Републике Српске био најбољи до сада.

Република Српска представила се са 69 књига, пет часописа и три зборника. Цицовић је истакао да су издавачи из Републике Српске, као и институције Српске, универзитети и задужбине промовисани на најбољи могући начин.

- Наступ Српске је био бољи него што смо и очекивали, јер смо имали више промоција него што је програмом било предвиђено. Имали смо 42 промоције, представили 69 књига, пет часописа и три зборника, што нас чини издавачем са највећим бројем промоција на сајму - рекао је Цицовић.

Подсјетио је да је штанд Републике Српске ове године био посвећен обиљежавању 250 година од рођења великог српског пјесника Филипа Вишњића у складу са опредјељењем да се чува и промовише српски језик, ћирилица, култура и традиција. Као посебан догађај на штанду Српске Цицовић је истакао књижевно-пјесничко вече на ком се ове године окупило 65 књижевника из Српске, Србије и расијања, као и двојица пјесника из Јерменије и Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана