Бесједа отвара 19. Гласов Сајам књиге, школског прибора и канцеларијске опреме

Цвија Мркоњић
Бесједа отвара 19. Гласов Сајам књиге, школског прибора и канцеларијске опреме

Бањалука - "Гласов" 19. међународни сајам књиге, школског прибора и канцеларијске опреме биће свечано отворен данас у 17.25 часова бесједом књижевника Миленка Стојичића у дворани "Борик" у Бањалуци.

Сајам се одржава под мотом "Књига је јединствена, преносива магија...", а заљубљеници у књигу имаће прилику да већ од 10 часова разгледају благо које ће излагачи представити на својим штандовима.

Врата сајма биће отворена до 22. септембра у времену од 10 до 22 часа, а читаоце који дођу у потрагу за добрим штивом очекују најновија издања, као и класици који никада не излазе из моде и увијек су тражени.

Добитници традиционалних награда "Моштаница" за издавачки подухват, "Липље" за савремену књижевност, "Гомионица" за књигу за дјецу и "Ступље" за његовање српске традиције и православне духовности биће проглашени 19. септембра у 12 часова.

- Одлуку који су наслови књига пријављених издавача добили награде донијеће жири у саставу Мирко Вуковић, Данијел Дојчиновић и Сања Мацура - казала је руководилац сајма књиге Петра Ивић.

Што се тиче издавачких кућа из Републике Српске и ФБиХ  своја нова издања представиће  издавачке куће "My Book", "Библионер", Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, Удружење издавача РС, "Новости", "Наклада Мате" и многи други.

Као и сваке године учествоваће и издавачи из Србије, а посјетиоце увијек привуку квалитетна издања "Лагуне", "Малог принца", "Светигоре",  "Вулкана", "Службеног гласника", али и других српских издавача.

- Свакодневно ће бити одржаване и промоције издања која су се појавила у току протекле године, а љубитељи писане ријечи имаће прилику да се друже са књижевницима и разговарају о њиховим дјелима - најавила је Ивићева и додала да се улазница наплаћује једну марку.

Промоција

Промоција романа "Ноћ на Уни", аутора Ранка Рисојевића, награђеног овогодишњом "Златном совом" коју додјељује Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево најављена је за 18. септембар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана