Слободан Ћустић у Модричи звео монодраму О глуматању

Срна
Слободан Ћустић у Модричи звео монодраму О глуматању

Модрича - Драмски умјетник Слободан Ћустић извео је у Модричи своју монодраму "О глуматању", која представља биографски опис његовог живота од рођења у Осињи код Дервенте до данас.

Ћустић је рекао да је у Модричи први пут и да му је задовољство играти пред пуном салом Српског културног центра.


Током два часа синоћње представе, Ћустић је на духовит начин причао о животним путевима којима млади људи, супротно своме избору, иду по жељи и савјетима родитеља.

Своју жељу да постане хирург, глумац провлачи кроз цијелу представу. У монодрами је до у детаља описана и бескрајна љубав, много труда, те јаке везе које је уложила његова мајка да би га усмјерила на, по њеном мишљењу, најбољи пут који није и његов избор, а то је да постане грађевинац.

Ћустић публику упознаје о свом школовању, завршеној грађевинској школи, молерском занату, успјешно положеном пријемном испиту у Београдском драмском позоришту.

Он у представи прича да је положио пријемни испит на којем је за 12 мјеста конкурисало 720 кандидата, да је већ у првој години студија снимио први филм, да је постао познат широј публици по улози Бећира у филму "Кудуз".

Глумац се сјетио и филма "Празник у Сарајеву", у којем је глумио са Николом Никићем, познатим фудбалером из Модриче, те како су се редале бројне позоришне и улоге на филму, али и о томе како је и даље желио да постане хирург.

На крају представе, пресијецањем пупчане врпце, које је лично обавио при рађању најмлађег, петог дјетета - кћерке, Ћустић на тренутак остварује сан - осјећа се као хирург.

Говорећи о поруци представе, Ћустић каже да су упорност, љубав и достојанство једини прави разлози за живот.

Окупљенима у сали, који су га наградила дугим аплаузом, Ћустић је поручио да воле своју дјецу и да им, умјесто усмјеравања, помогну на животном путу који су сами изабрали.

Ћустић је нагласио да су љубав, поштовање, вјеровање и достојанство, не само у породици, пут до успјеха и основни смисао живљења.

Дејан Стојановић, директор Српског култруног центра Модрича, најавио је да ће ова културна установа у овој години сваког мјесеца организовати по једну позоришну представу.

"Више од 200 посјетилаца, међу којима највише дјеце, уживало је у представи, и то је повод да такав ужитак Српски културни центар, љубитељима позоришта, омогући барем једном мјесечно", рекао је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана