Emotivan nastup Vanje Mišić i Sanje Čolić-Zelić u Banskom dvoru: Koncert ispunjen sa mnogo ljubavi i malo suza

Aleksandra Madžar
Emotivan nastup Vanje Mišić i Sanje Čolić-Zelić u Banskom dvoru: Koncert ispunjen sa mnogo ljubavi i malo suza

Banjaluka - Dok god postojimo i dišemo - sanjamo, zatvorimo oči, a opet maštajući vidimo kako se ostvaruju svi naši mali i veliki snovi. Rijetko koji san se na javi ostvari, kao čudo, bez naših napora, odricanja, želja i emocija. A baš kao i svi, sanja i banjalučka muzičarka Vanja Mišić. Od kada se počela baviti muzikom, vidjela je sebe kako stoji na sceni i u pratnji klavira pjeva mnogobrojnoj publici.

Jedan od njenih snova se ostvario u Banskom dvoru Kulturnom centru u srijedu uveče. Karte za koncert nestale su u rekordnom roku, za klavirom je sjedila iskusna Sanja Čolić-Zelić, a Vanja je otvorenih očiju živjela svoj san. I naravno, kao i većina emotivnih žena kada im se snovi ostvaruju, plakala je. A ni publika se nije uspjela suzdržati pred Vanjinim glasom, emocijama koje su je vodile, i pred zvukom klavira koji u ovakvim momentima ima efekat čarolije.

- Ovo večeras... za ovo se živi... - rekla je Vanja poslije koncerta koji su grad Banjaluka i Banski dvor poklonili damama za 8. mart.

Za ovu priliku Vanja i Sanja su izabrale pjesme koje one najviše vole, a atmosfera u publici, aplauzi govorili su da nije bilo greške u repertoaru. Lijepo je bilo u Vanjinom izvođenju čuti "Sami", "Da sam ja netko", "Devojko mala", "Verujem ne verujem", "Male stvari", "Zlatni dan", "Obrati pažnju", ali prisutni su najjače reagovali kada su čuli prve taktove Vanjinih autorskih pjesama "Leptiri i kornjače", "Poslije ljubavi" i "Prstima". Izborom pjesama Mišićeva i Čolić-Zelić dotakle su srca publike, ali je Vanjina sestričina, preslatka Iva, dok je njena tetka pjevala na sceni, imala cjelovečernji nastup ispred scene kojim je ukrala srce publike.

- Mislim da je pjesma koja živi samo uz klavir i glas, prava pjesma i nadam se da smo večeras opravdale očekivanja publike - kazala je Čolić-Zelić.

Ona i Vanja sarađuju godinama i svirale su zajedno u različitim muzičkim sastavima, u posljednje vrijeme ih najčešće slušamo u "Rok simfoniji" i "Mundensu".

Poslije toliko godina zajedničkog muziciranja, složile su se da je najsnažnije i najvrednije što su dale jedna drugoj - ljubav.

- Kada stanem ispred mikrofona i kada ona sjedne za klavir, mislim da tu prestaju sve komplikacije, a nastaje ljubav - kazala je Vanja.

Jaz u godinama, kako kažu, uspješno prevazilaze.

- Vanjina jako važna crta, pored toga što je talentovana, mlada, što je nada Banjaluke, jeste to što je vrijedna, što je radnik. Hvala gospodinu Mladenu Matoviću što je prepoznao i dao mogućnost da se ona predstavi pravoj koncertnoj publici u Banskom dvoru, ne samo svojoj generaciji. Ovo će baciti posebno težište na Vanjin dosadašnji rad, čuo se njen pravi kvalitet, muzikalnost, njeni tekstovi, njena muzika. Ono što ja cijenim kod mladih ljudi je da svakodnevno rade i njeguju svoj talenat, što je predivno i predivno je to gledati - kazala je Čolić-Zelić.

A predivno će biti prisustvovati i njihovom sljedećem koncertu.

Nove pjesme

Vanja i bend "Mundens" uskoro ulaze u studio, a publiku će obradovati sa dvije nove pjesme.

- Mi kao grupa "Mundens" trudimo se da ispoštujemo sve njene želje, bez obzira na to što mi naturamo svoja mišljenja iz dvadesetog vijeka, ona se ne da. Iako izgleda krhko, jako je tvrdoglava, jako dobro zna šta želi, traži, hoće i nadam se cijelom albumu ove godine - najavila je Čolić-Zelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana