Ukradeni nakit prodavao zlatarama

Nebojša Tomašević
Ukradeni nakit prodavao zlatarama

Banjaluka - Mirhad Mahmutagić (33), optužen da je zajedno sa Anđelkom Čavlovićem (32) počinio više krađa zlatnog nakita i druge robe vrijedne 177.500 maraka, zlato je uz pomoć Slobodana Vicanovića, koji je preminuo, prodavao u banjalučkim zlatarama.

Izjava Vicanovića u kojoj se to potvrđuje pročitana je na suđenju Mahmutagiću i Čavloviću u banjalučkom Okružnom sudu.

- Mahmutagić me pitao da za njega u nekoj od banjalučkih zlatara prodam neki zlatni nakit i obećao mi da će mi za uslugu platiti. Pristao sam na to i za njega sam u nekoliko navrata prodao nekoliko zlatnih lančića, minđuša, prstenja, privjesaka. Sjećam se da sam jednom zlato prodao za 40 maraka, drugi put za 100, treći za 50 evra. Za svaku uslugu prodaje Mahmutagić mi je davao od pet do 10 maraka - navedeno je u izjavi Vicanovića.

Ovaj svjedok je još izjavio da je Mahmutagić neko vrijeme stanovao kod njega u kući. Naveo je da je u tom periodu u posjetu Mahmutagiću dolazio Čavlović i to obično u popodnevnim časovima.

- Uglavnom bi samo došao na vrata, rekao Mirhadu: "Idemo", i oni bi negdje odlazili - stoji u izjavi Vicanovića.

Mahmutagića i Čavlovića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da su od jula do decembra 2009. godine provalili u 17 stanova i ukrali veće količine nakita, raznu vrijednu robu i novac. Najbogatiji plijen imali su tokom provale u stan bivšeg narodnog poslanika i direktora "Dunav osiguranja" Saše Čudića, iz čijeg su stana ukrali zlatni nakit vrijedan 70.000 maraka. Optuženi su uglavnom provaljivali u stanove koristeći odsustvo vlasnika, a najčešće su krali nakit, tehničku robu, parfeme, skupocjena alkoholna pića i novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana