Tragovi baruta, krvi i gareži na rukama optuženog Saše Vidovića

Nebojša Tomašević
Tragovi baruta, krvi i gareži na rukama optuženog Saše Vidovića

Banjaluka - Na rukama Saše Vidovića (35) iz Istočnog Sarajeva, jednog od optuženih za ubistvo Miroslava Lazarevića, nađeni su tragovi krvi, gareži i čestica koja može da potiče od baruta, rekla je vještak hemijske struke Branka Milić na suđenju u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema njenom nalazu, čestice koje mogu poticati od baruta nađene su i na rukama optuženog Aleksandra Bulatovića (31) iz Istočnog Sarajeva. Milićeva je vještačila i jaknu oduzetu od optuženog Vidovića i na njoj je pronašla tragove barutnih čestica. Pojasnila je da tragovi barutnih čestica na odjeći često ostaju nakon ispaljivanja iz vatrenog oružja jer su tada vrele i lijepe se za odijelo. Nije isključila mogućnost da se te čestice mogu prenijeti u dodiru sa predmetima ili ljudima koji su koristili oružje.

Svjedočio je i kriminalistički tehničar MUP-a Kantona Sarajevo Davor Samardžić, koji je kazao da je izuzeo nagorjelu trenerku nađenu nakon paljenja vozila u sarajevskoj Aleja lipa, kao i garderobu optuženih. Njegov kolega, inspektor Mirnes Hodžić, potvrdio je da je obavio uviđaj nakon hapšenja optuženih i paljenja vozila.

- Prvo smo obaviješteni da je zapaljeno vozilo i da dva lica bježe. Kasnije je stigla dojava da se mogu povezati s ubistvom. Na radio-vezi sam čuo da jedan trči u boksericama. Nakon hapšenja lica su odvedena u policiju, gdje sam tog u boksericama pitao odakle je došao. Rekao mi je iz Bijeljine. Upitao sam ga "zar u gaćicama?" - kazao je Hodžić.

Prema ranijim izjavama svjedoka, u boksericama je uhapšen Vidović.

Optužnica Vidovića i Bulatovića tereti da su Lazarevića ubili 16. oktobra prošle godine kad su ga presreli džipom "BMW X5" dok se vozio "golfom 7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu. Na njega su iz automatske puške ispalili 24 hica i usmrtili ga. Pobjegli su u Sarajevo, gdje su u Aleji lipa zapalili ukradeni "BMW X5" kojim su pobjegli s mjesta ubistva. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana