Sudar sa kamionom koban za suvozača

Nebojša Tomašević
Sudar sa kamionom koban za suvozača

Banjaluka - Vozač "fijat pande" Milutin Balaban (74) iz Banjaluke, optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov suvozač, skrenuo je bez razloga u suprotnu traku i udario u kamion.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Balabanu kazao svjedok optužbe Dragan Jovanović.

- Išao sam treći u koloni iza tog "fijata" i dolaskom u blizinu Tržnog centra "Tempo" u banjalučkoj ulici Ivana Gorana Kovačića "fijat" je odjednom skrenuo u lijevu traku. Nije išao brzo, oko 30 kilometara na čas. Stao sam da vidim šta se dešava i da pomognem unesrećenim - kazao je Jovanović.

Dodao je da je vozač "fijata", pri tome pokazujući u sudnici na optuženog, bio povrijeđen, a suvozač nije davao znakove života.

Balaban je optužen da je 24. februara ove godine pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Miloje Stojaković. Prema optužnici, Balaban je vozeći sa 2,11 promila alkohola u krvi u ulici Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci skrenuo u suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion, koji je vozio Milan Ševo. Tom prilikom poginuo je suvozač u "fijatu" Miloje Stojaković.

Tužilac koji zastupa ovu optužnicu Slobodan Salić i odbrana juče su u sudu kazali da pregovaraju o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. Predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković rekla je tužiocu Saliću da će morati mijenjati optužnicu, jer ima grešaka, a osim toga u njoj je naveo da je djelo počinjeno s umišljajem. Sudija Stanković-Ćosović je pojasnila da, ako je djelo počinjeno s umišljajem, onda se može okarakterisati i kao ubistvo. Član sudskog vijeća Milan Blagojević je kazao da tužilac može ostaviti tu kvalifikaciju djela ako je može dokazati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana