Smiljaniću zabranjena prodaja kuće u Debeljacima

Nebojša Tomašević
Smiljaniću zabranjena prodaja kuće u Debeljacima

Banjaluka - Okružni sud prihvatio je u petak zahtjev tužioca Miodraga Bukarice da se Nedeljku Kosu privremeno zabrani prodaja kuće, za koju tužilaštvo tvrdi da je stvarno vlasništvo Branislava Smiljanića, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog zelenaštva i iznude.

Kuća od oko 700 metara kvadratnih nalazi se u Debeljacima kod Banjaluke. Bukarica je ovaj zahtjev podnio na nastavku ročišta za trajno oduzimanje nelegalno stečene imovine od Smiljanića i povezanih lica sa njim, jer smatra da je ta kuća stečena nelegalno.

Tužilaštvo je u ovom procesu u petak izvelo i nove dokaze, kojima, kako su rekli, ukazuju na to da je Smiljanić trošio više novca nego što je zarađivao. Saslušan je vještak građevinske struke Dara Obradović, koja je procjenjivala vrijednost kuće Nedeljka Kosa, u čiju izgradnju je prema tužilaštvu i osuđeni Smiljanić ulagao novac. Riječ je o kući od oko 80 kvadrata u Lamovitoj kod Prijedora. Vještak Obradovićeva vrijednost te kuće procijenila je na 51.488 maraka.

Obradovićeva je u petak u banjalučkom Okružnom sudu istakla da je to građevinska vrijednost.

- Toliko novca je trebalo da taj objekat bude izgrađen. Kuća je veličine sedam sa osam i po metara i ima nastrešnicu dva i po puta osam metara - kazala je vještak Obradovićeva.

U Tužilaštvu su pojasnili da su ovim vještačenjem željeli da dokažu da su Smiljanić i Kos imali više novca nego što su ga zakonito zarađivali.

Banjalučko Okružno tužilaštvo sudu je ranije podnijelo zahtjev da se od Smiljanića trajno oduzmu tri stana, dva garažna mjesta u ulicama Bulevar Stepe Stepanovića i Save Ljuboje, te kuće u Debeljacima kod Banjaluke i u Čarićima kod Kneževa. Osim toga tužilaštvo traži da mu se oduzme i "audi A6".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana