Potvrđena optužnica za uhapšene u akciji Rosulje

Srna
Potvrđena optužnica za uhapšene u akciji Rosulje

Banjaluka - Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva za uhapšene u akciji "Rosulje" koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droga, rekla je Srni portparol suda Jelena Popović.

Popovićeva je istakla da optužnica za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga tereti Radenka /41/ i Sandra Zeljkovića /21/, Aleksandra Bubnjevića /24/, Blagoja Riđešića /23/, Dražena Maleševića /36/, te Dijanu Babić /35/, a za krivično djelo omogućavanje uživanja droga Blagoja Riđešića i Dražena Maleševića.

Okružni sud je danas nakon saslušanja opruženih produžio pritvor za Radenka Zeljkovića i Dražena Maleševića koji može trajati do izricanja pravosnažne presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, rekla je Popovićeva.

Prema njenim riječima, ukoliko u ostavljenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor za ova lica biće ukinut i oni pušteni na slobodu.

Za Aleksandra Bubnjevića i Blagoju Riđešića pritvor se ukida i njima se izriče mjera zabrane napuštanje mjesta boravišta područja grada Banjaluka bez odobrenja suda, zabrana putovanja i oduzimanje ličnih isprava, ukoliko ih posjeduju, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava.

Bubnjević i Riđešić su obavezni da se svako sedam dana javljaju komandiru Policijske stanice Banjaluka – Centar, ili licu koje komandir odredi.

Sandro Zeljković i Dijana Babić će se u ovom krivičnom postupku braniti sa slobode, ističu iz Suda.

Optuženi su od januara do decembra prošle godine vršili nabavku i preprodaju marihuane i heroina korisnicima na području Banjaluke.

Osumnjičeni su uhapšeni početkom decembra prošle godine u zajedničkoj akciji "Rosulje", koju su proveli pripadnici CJB Banjaluka i Okružnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana