Pedofilu šest godina zatvora zbog zlostavljanja sinovke

 Pedofilu šest godina zatvora zbog zlostavljanja sinovke 31.01.2018 13:30 | Nebojša Tomašević

Banjaluka - Banjalučanin B. A. (43) osuđen je u Okružnom sudu Banjaluka na šest godina zatvora zbog polnog nasilja nad djetetom, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Nezvanično saznajemo da je B. A. zlostavljao svoju jedanaestogodišnju sinovku. U Sudu su, ne navodeći detalje, rekli da je osuđenom B. A. u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 23. juna do 6. septembra prošle godine.

- Osim zatvorske kazne, B. A. je zabranjeno da prilazi žrtvi i komunicira s njom u trajanju od tri godine nakon pravosnažnosti presude. Vrijeme koje provede u zatvoru neće biti uračunato u trajanje ove mjere - navedeno je u presudi.

Suđenje je zbog zaštite žrtve i osjetljivosti slučaja bilo zatvoreno za javnost, tako da nisu saopšteni detalji. Prema nezvaničnim informacijama, B. A. je rođaku zlostavljao u njenoj kući u koju je često navraćao jer živi u blizini.

- On je iskorištavao trenutke kada su roditelji djevojčice bili odsutni, pa je navraćao do kuće kada bi žrtva bila sama. Zatim ju je u tajnosti zlostavljao - pojasnio je izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Prema njegovim riječima, tokom istrage je utvrđeno da nije bilo obljube, već da je stric djevojčicu ljubio i dodirivao po intimnim dijelovima tijela. Ovaj slučaj otkriven je u junu prošle godine kada se zlostavljana djevojčica požalila nastavnici u osnovnoj školi koju pohađa.

- Nakon što se žrtva povjerila jednoj od nastavnica da je stric zlostavlja, odmah su alarmirane sve nadležne službe. Pokrenuta je istraga i uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnjaka žrtva je ispričala kroz kakav pakao je prolazila. Nakon što je prikupljeno dovoljno dokaza, B. A. je uhapšen. On je tokom istrage čak i priznao djelo, pa ja protiv njega i pokrenut postupak - kazao je izvor blizak istrazi.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica