Maletićeva priznala pokušaj iznude 250.000 evra

Nebojša Tomašević
Maletićeva priznala pokušaj iznude 250.000 evra

Banjaluka - Slavica Maletić (47) iz Banjaluke priznala je u banjalučkom Okružnom sudu da je pokušala da iznudi 250.000 evra od sugrađanina Nedeljka Kovačevića (58).

Maletićeva je pred sudskim vijećem, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, kazala da se kaje za sve što je uradila. Vijeće je prihvatilo njeno priznanje, a izricanje presude zakazano je za danas u 15 časova.

- Nije mi to trebalo, ali sam tako postupila, jer je taj čovjek bio nepristojan prema meni. Prozvao me kurvom, što mi je bilo jako krvio, pa sam htjela da ga zaplašim - rekla je Maletićeva.

S druge strane, Kovačević je u sudu istakao da nju nije ni poznavao i da je njegova porodica zbog nje preživjela traume.

- Slala je prijeteće poruke duži period i to je sve ostavilo trajne psihičke posljedice na porodicu. Tražim krivično gonjenje, a nadoknada štete me ne zanima - rekao je Kovačević.

Prema optužnici, Maletićeva je od 7. do 15. maja prošle godine u više navrata slala prijeteće poruke Kovačeviću tražeći od njega 250.000 evra.

U jednoj od nekoliko prijetećih poruka koje je Maletićeva poslala Kovačeviću piše: "Ovo shvati ozbiljno, sprema se uništenje cijele porodice. Uslov je 250.000 evra, to neće biti kraj. Uskoro poziv gdje ćeš ih donijeti, vidimo se gore. Kako imaš sedam dana spremi ih, poslije roka žene i djece nemaš, što prije to bolje. Čujemo se gdje i kad".

U drugoj je navela: "U nedjelju u 12.05 časova ćeš ih donijeti. Niko ne smije znati osim tebe. Ako ne bude po dogovoru, bićeš ubijen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana