Малетићева признала покушај изнуде 250.000 евра

Небојша Томашевић
Малетићева признала покушај изнуде 250.000 евра

Бањалука - Славица Малетић (47) из Бањалуке признала је у бањалучком Окружном суду да је покушала да изнуди 250.000 евра од суграђанина Недељка Ковачевића (58).

Малетићева је пред судским вијећем, којем је предсједавала судија Сњежана Кудрић, казала да се каје за све што је урадила. Вијеће је прихватило њено признање, а изрицање пресуде заказано је за данас у 15 часова.

- Није ми то требало, али сам тако поступила, јер је тај човјек био непристојан према мени. Прозвао ме курвом, што ми је било јако крвио, па сам хтјела да га заплашим - рекла је Малетићева.

С друге стране, Ковачевић је у суду истакао да њу није ни познавао и да је његова породица због ње преживјела трауме.

- Слала је пријетеће поруке дужи период и то је све оставило трајне психичке посљедице на породицу. Тражим кривично гоњење, а надокнада штете ме не занима - рекао је Ковачевић.

Према оптужници, Малетићева је од 7. до 15. маја прошле године у више наврата слала пријетеће поруке Ковачевићу тражећи од њега 250.000 евра.

У једној од неколико пријетећих порука које је Малетићева послала Ковачевићу пише: "Ово схвати озбиљно, спрема се уништење цијеле породице. Услов је 250.000 евра, то неће бити крај. Ускоро позив гдје ћеш их донијети, видимо се горе. Како имаш седам дана спреми их, послије рока жене и дјеце немаш, што прије то боље. Чујемо се гдје и кад".

У другој је навела: "У недјељу у 12.05 часова ћеш их донијети. Нико не смије знати осим тебе. Ако не буде по договору, бићеш убијен".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана