Lazarević ubijen iz puške pronađene u zapaljenom džipu

Nebojša Tomašević
Lazarević ubijen iz puške pronađene u zapaljenom džipu

Banjaluka - Nekoliko zrna izvađenih iz tijela ubijenog Miroslava Lazarevića (32), kao i čaure izuzete sa mjesta zločina, ispaljeni su iz puške koja je pronađena u zapaljenom džipu BMNj Dž5 u sarajevskoj Aleji lipa.

Kazao je ovo juče u banjalučkom Okružnom sudu vještak Mladen Novaković na suđenju Saši Vidoviću (35) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočnog Sarajeva, koji su uhapšeni nakon što je pomenuti džip zapaljen i optuženi za ovaj zločin.

Sudsko vijeće kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić juče nije dozvolilo republičkom tužiocu Dragici Glušac da izvede vještačenje barutnih čestica koje su nađene na rukama i odjeći optuženih. Tako je odlučeno jer tužilac nije predočila dokaze na koji način su izuzeti tragovi za vještačenje.

Advokat Bulatovića Milan Petković kazao je da su to nezakoniti dokazi.

- Tužilac nije dao naredbu o izuzimanju tragova baruta. Dokaz za koji je ranije sud utvrdio da je nezakonit, jakna oduzeta od Bulatovića, sada je vještačen. To je nezakonito - rekao je advokat Petković.

Supruga ubijenog Miroslava Lazarevića zatražila je od sudskog vijeća najstrože kazne za optužene i nadoknadu štete.

- Prije zločina zajednički prijatelj moga supruga i Vidovića Milivoje Miki Mijatović trebalo je da ih upozna. Pitala sam ga ko je Vidović, a on je rekao da je opasan momak. Kada se ubistvo desilo, Miki je kazao da sumnja da je Vidoviću neko za to platio - rekla je Lazarevićeva.

Prema optužnici, Vidović i Bulatović su Lazarevića ubili 16. oktobra prošle godine kad su ga presreli džipom BMNj Dž5 dok se vozio "golfom 7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu. Tada su na njega iz automatske puške ispalili 24 hica i usmrtili ga. Potom su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa zapalili ukradeni džip. U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana