Kosić ponovo osuđen na istu kaznu

Nebojša Tomašević
Kosić ponovo osuđen na istu kaznu

Banjaluka - Igor Kosić iz Banjaluke ponovo je osuđen na dvije godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijedio Banjalučanina Bojana Brkovića, koji je kasnije preminuo.

Presudu mu je, poslije ponovljenog suđenja, izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Kosiću je suđeno nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu i slučaj vratio na novo odlučivanje. Poslije novog razmatranja dokaza banjalučki sud ponovo je Kosiću odmjerio istu kaznu.

U presudi se navodi da je Kosić  nesreću izazvao neispravnim automobilom "opel vektra" 14. avgusta 2012. godine u ulici Cara Dušana u Trnu kod Laktaša. Do nesreće je došlo kada je Kosić, vozeći "opel vektru" nedozvoljenom brzinom od 88 kilometara na sat, naletio na Brkovića, koji je stajao na proširenju pored kolovoza.

Vozeći "opel vektru" pola časa iza ponoći Kosić je sustigao "golf 2" u ulici Cara Dušana, te ga obišao velikom brzinom. Nakon toga vozač "golfa 2" je počeo jurnjavu za Kosićem. Njih dvojica tada počinju da se trkaju kroz naselje Trn. Kosić je u jednom trenutku naišao na "golf 3", koji je vozio Boban Lipić i koji je stajao na desnoj kolovoznoj traci kako bi u vozilo primio svog druga Brkovića. Kosić tada počinje da obilazi "golf 3" s desne strane i udara Brkovića, koji je stajao na proširenju pored puta. Tom prilikom Brković je zadobio nagnječenje mozga. Od povreda je preminuo dan kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana