Enisa Eminović pet i po godina zatvora za ubistvo nevjenčanog supruga

Nebojša Tomašević
Enisa Eminović pet i po godina zatvora za ubistvo nevjenčanog supruga

Sarajevo - Enisa Eminović (20) iz Sarajeva osuđena je juče u sarajevskom Kantonalnom sudu na pet i po godina zatvora zbog ubistva svog nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića (25).

Izricanju presude prethodilo je priznanje krivice optužene tokom suđenja. Eminovićeva je juče, prije nego što je vještak medicinske struke doktor Nermin Sarajlić iznio svoj nalaz i mišljenje, izjavila da želi da promijeni svoje ranije izjašnjenje o krivici i prizna zločin. Vještak Sarajlić je i pored priznanja iznio nalaz i rekao da je smrt Hadžimusića nastupila zbog uboda u srce. Nakon toga su odbrana i optužba iznijeli završne riječi, poslije čega je vijeće kojem je predsjedavao sudija Jasenko Ružić objavilo presudu.

Prema presudi, Eminovićeva je nevjenčanog supruga usmrtila ubodom nožem u srce 1. aprila u stanu Aldijana Dajdžića, gdje su njih dvoje boravili. Ubistvu je prethodila svađa, prepirka i tuča.

Sudija Ružić je u obrazloženju presude naveo da je vijeće kao olakšavajuće okolnosti na strani Eminovićeve cijenilo to što ima maloljetno dijete i što nije osuđivana. Kazao je da je Eminovićeva i sama pogođena posljedicom krivičnog djela, te da sud cijeni da izricanje strože kazne ne bi bilo opravdano.

Rješenjem Suda, Eminovićevoj je ukinut pritvor u kojem se nalazila od početka aprila kako bi određeno vrijeme provela sa djetetom, prije nego ode na izdržavanja kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana