Заратили синдикат и директор Дома здравља Градишка

Драгана Келеч
Заратили синдикат и директор Дома здравља Градишка

Градишка - Неслагања између менаџмента и синдикалне организације у Дому здравља Градишка дошла су до усијања.

Чланови Синдикалне организације тврде да директор те установе Тихомир Михајловић малтретира раднике откако су тражили веће плате, што први човјек ове установе негира и тврдње оцјењује апсурдним.

Предсједник Синдиката Гордана Лендић казала је да је ситуација постала несносна због понашања менаџмента, те да радници страхују да иду на посао.

- Проблеми и шиканирање радника почели су прије два мјесеца када смо тражили да коефицијент плате буде повећан за 0,5 одсто. Од тада су радници стално на удару директора, који им пријети и тражи да иступе из синдиката. Доказ за то је да су 23 радника од тада изашла из нашег синдиката - истакла је Лендићева.

Михајловић је рекао да није истина да он застрашује раднике. Он каже да Дом здравља има четири синдикалне организације и да са преостале три које броје око 150 чланова менаџмент одлично сарађује.

- Тражење веће плате је право радника. Нико никога не малтретира због тога. То је апсурд. Једноставно немамо новца да сада обезбиједимо било какво повећање плата - казао је Михајловић.

Истакао је да запослени редовно примају плате и да су им редовно уплаћени доприноси, што је у данашње вријеме права ријеткост, а посебно у здравству.

- Тачно је да су прије два мјесеца представници синдиката који има четрдесетак чланова тражили повећање плате и коефицијента за 0,5 одсто. Саслушао сам их и објаснио да за сада нема услова за то повећање и то је цијела истина - истакао је Михајловић и додао да су у протеклом периоду синдикалним организацијама дате 102.000 марака кроз помоћ у лијечењу, за одлазак у бању и лијекове.

Стршљен

Бивши предсједник Синдиката Дома здравља Градишка Миланка Дукић казала је да је прије мјесец премјештена у породичну медицину са мјеста надзорне сестре у Служби хитне помоћи. Она каже да јој је на терет стављен случај када хитна помоћ није реаговала како треба у вези са пацијентом који је преминуо од уједа стршљена. Дукићева тврди да за то није одговорна јер је била на одмору и да је кажњена да би синдикат био срушен. Тихомир Михајловић је изјавио да је Дукићева премјештена на друго радно мјесто због пропуста у раду, а не због дјеловања синдиката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана