За викенд сунце, од средине марта нови снијег

Avaz.ba
За викенд сунце, од средине марта нови снијег

Сибирски поларни талас је иза нас, а протеклих дана били смо свједоци стабилизације времена у Босни и Херцеговини и региону.

Ипак, стабилан период без падавина је иза нас, барем према прогнози метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода.

Стабилно вријеме ће се задржати и сутра (петак), кад се очекује сунчано, уз малу до умјерену облачност. У Херцеговини - јутро претежно облачно, уз постепено разведравање. Вјетар слаб до умјерен, југозападни. Јутарње температуре од -3 до 3, на југу од 4 до 8, а дневне између 8 до 16 степени.

Први дан викенда, у суботу, очекује се претежно сунчано вријеме. У вечерњим сатима наоблачење, што понегдје може донијети слабу кишу. Јутарње температуре од -1 до 4, на југу од 4 до 8, а дневне од 9 до 16, на сјеверу и сјевероистоку до 18 степени.

У недјељу прије подне очекује се претежно сунчано вријеме. Послије подне или у вечерњим сатима пораст наоблаке праћен кишом. Вјетар умјерен до јак, западни и југозападни. Јутарње температуре од 3 до 9, на југу до 12, а дневне од 13 до 19 степени.

Првог дана наредне седмице, у понедјељак, у Херцеговини и на југозападу претежно облачно вријеме с кишом. У остатку земље умјерено до претежно облачно вријеме с кишом у јутарњим сатима и током пријеподнева.

Јутарње температуре од 4 до 10, на југу до 13, а дневне од 8 до 16, на сјеверу и сјевероистоку до 19 степени.

- Према тренутним синоптичким картама, у БиХ се наредне седмице очекује нестабилно вријеме с кишом и снијегом. Киша се прогнозира почетком седмице, а снијег је могућ пред крај седмице (17. и 18. март) у Крајини и централној Босни. Температуре ваздуха биће у лаганом паду а прогнозиране минималне температуре од 16. марта спуштаће се испод 0 степени - прогнозира метеоролог Џенан Зулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана