Za osnovce engleski jezik domaćih autora

D. K.
Za osnovce engleski jezik domaćih autora

Banjaluka - Svi osnovci u Republici Srpskoj ubuduće engleski jezik mogu učiti iz udžbenika domaćih autora, koje je za njih pripremio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Direktor ovog zavoda Rade Ristović istakao je da će ovi udžbenici, i to za sve razrede osnovnih škola, biti u prodaji prije početka nove školske godine.

- Poštujući Zakon o izdavačkoj djelatnosti u kojem se sugeriše da ne koristimo strane ako imamo vlastite udžbenike koji odgovaraju nastavnom planu i programu, Zavod u ovoj školskoj godini nema obavezu da nabavi knjige stranih izdavača - istakao je Ristović.

On kaže da su uložili mnogo truda i vremena da bi izradili kvalitetne domaće udžbenike engleskog jezika. Podsjeća da je prethodnih godina bilo mnogo problema sa udžbenicima stranih izdavača za taj predmet, zbog čega su nezadovoljni bili i učenici i njihovi roditelji.

- Možemo s pravom reći da smo sada ispunili naš zadati cilj, jer smo obezbijedili kvalitetan domaći udžbenik koji je blizak lokalnoj kulturi, događajima i pojmovima vezanim za RS - istakao je Ristović.

Naglasio je da će Zavod svim nastavnicima obezbijediti besplatne nastavničke komplete i sve što je potrebno za izvođenje nastave.

- Značajno je naglasiti da će nastavnici upotrebom naših udžbenika moći uticati i na eventualno unapređenje sa potrebama i zahtjevima učenika i nastavnika u RS, što nije slučaj sa onima koji su uvozna trgovačka roba - istakao je Ristović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana