За основце енглески језик домаћих аутора

Д. К.
За основце енглески језик домаћих аутора

Бањалука - Сви основци у Републици Српској убудуће енглески језик могу учити из уџбеника домаћих аутора, које је за њих припремио Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

Директор овог завода Раде Ристовић истакао је да ће ови уџбеници, и то за све разреде основних школа, бити у продаји прије почетка нове школске године.

- Поштујући Закон о издавачкој дјелатности у којем се сугерише да не користимо стране ако имамо властите уџбенике који одговарају наставном плану и програму, Завод у овој школској години нема обавезу да набави књиге страних издавача - истакао је Ристовић.

Он каже да су уложили много труда и времена да би израдили квалитетне домаће уџбенике енглеског језика. Подсјећа да је претходних година било много проблема са уџбеницима страних издавача за тај предмет, због чега су незадовољни били и ученици и њихови родитељи.

- Можемо с правом рећи да смо сада испунили наш задати циљ, јер смо обезбиједили квалитетан домаћи уџбеник који је близак локалној култури, догађајима и појмовима везаним за РС - истакао је Ристовић.

Нагласио је да ће Завод свим наставницима обезбиједити бесплатне наставничке комплете и све што је потребно за извођење наставе.

- Значајно је нагласити да ће наставници употребом наших уџбеника моћи утицати и на евентуално унапређење са потребама и захтјевима ученика и наставника у РС, што није случај са онима који су увозна трговачка роба - истакао је Ристовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана