За изградњу трећег објекта Студентског центра Пале два милиона КМ

Срна
За изградњу трећег објекта Студентског центра Пале два милиона КМ

Бањалука - Студентски центар Пале требало би да до академске 2019/2020. године добије и трећи објекат, а процијењена вриједност трошкова изградње је око два милиона КМ, речено је Срни у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске

Трошкови изградње објекта процијењени су на основу идејног архитектонског рјешења грађевинске фирме “Сантинг” са Пала.

У Министарству су навели да ће дио новца бити обезбијеђен од властитих средстава Студентског центра Пале, а дио од средстава реализованих продајом хотела “Шатор” на Јахорини.

У ресорном министарству додају да је процес продаје хотела, с циљем проширења капацитета Студентског центра, започет и да је припремљена сва документација неопходна за почетак процедуре.

“Куповина земљишта и изградња трећег објекта је планирана како би се смјестили сви садржаји који тренутно недостају у овом студентском центру, а то су читаоница са библиотеком и ТВ салом, простор за одржавање спортских и културних садржаја, те интернет сала, магацински простор и просторије за смјештај администрације”, рекли су у ресорном министарству.

Према подацима Министарства, капацитет новог простора је око 1.287 метара квадратних, а преласком канцеларија у нови објекат ослободиће се 20 соба у постојећем објекту, које ће бити искориштене за смјештај студената.

Студентски центар Пале установа је студентског стандарда и располаже са два објекта смјештајног капацитета од 550 лежајева.

“Да би ова установа могла да обавља дјелатност студентског стандарда, мора да испуњава све просторне, материјално-техничке и кадровске услове прописане Уредбом о условима за оснивање и почетак рада установе студентског стандарда и о поступку за утврђивање испуњености услова”, напоменули су у ресорном министарству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана