Vila Andrea posvađala dva suprostavljena tabora na Romaniji

ATV
Vila Andrea posvađala dva suprostavljena tabora na Romaniji

Istočni Stari Grad - Lokacija na Trebeviću, na kojoj se nalazi popularna vila Andrea , koja je posvađala dva suprostavljena tabora na Romaniji, u vlasništvu je Nemanje Galijaševića.

Tako barem stoji u zvaničnim knjigama geodetske uprave. Zemljište je bilo u vlasništvu Republike Srpke, koja je dala opštini Istočni Stari Grad za razvoj turizma.  Lokalne vlasti su se odlučile na prodaju i to krajem 2015 godine, zvanični su podaci geodetske uprave .

"7. decembra 2015. godine, predmetne parcele su na osnovu kupoprodajnog ugovora između Opštine Istočni Stari Grad kao prodavca i Nataše (Slobodan) Galijašević kao kupca upisane u posjedovni list Predmetne parcele su na osnovu ugovora o poklonu od 13. jula 2016. godine upisane u posjedovni list 195, katastarska opština Trebević na Nemanju (Vladan) Galijaševića", navode iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS.

A o zemljištu i objektu na Trebeviću  i danas su imali šta da kažu u SNSD-u i SDS-u. Prvi tvrde  da opština nije smjela da proda zemljište koje joj je dala Vlada,  drugi poručuju – sve je rađeno po zakonu. Nakon što je još juče predsjednik Republike na Romaniji rekao da iza svega stoji SDS-ov delegat u domu naroda Darko Babalj, danas u SNSD tvde da u toj priči  ne treba zanemariti ni cijenu. Sumnjaju da je vrijednost atraktivnog objekta i lokacije  duplo smanjenja.

"Ono što ja znam je da je sam objekat u procjeni Vlade RS procjenjen na negdje na oko 300.000 maraka, a zaboravlja se da oko objekta ima i četiri i po duluma zemlje", izjavio je Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD-a Istočno Sarajevo.

Odgovaraju i iz SDS – a. Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Stari Grad u telefonskom razgovoru tvdi da je vještak procjenio imovinu na oko 150 hiljada maraka, za koliko je i prodata i zemlja i objekat. Pravobranilac je kaže dala saglasnost na prodaju, pa ne vidi ništa sporno. Kaže da se mogao prijaviti ko god je imao namjeru da investira na Trebeviću, pa mu je kaže čudno zašto su se  sada svi sjetili te priče. Podsjeća da je objekat bio devastiran, a lokacija zapuštena, pa cijena, tvrdi, nikog ne bi trebalo da iznenađuje.

O ovoj lokaciji će sigurno još imati šta da kažu i jedni i drugi. A u narednih nekoliko dana svoje će reći poručuje i SDS-ov Darko Babalj na ciji račun su ovih dana iznesene optužbe da  u stvari upravlja  poslom na ovom mjestu na Trebeviću. Danas je samo u telefonskom razgovoru poručio  zna se ko je vlasnik objekta i tu bi se, kaže, trebala završiti cijela priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana