Санација установа у рукама министарстава

Д. С.
Санација установа у рукама министарстава

Бањалука - Влада Српске задужила је јуче министарства просвјете и културе, финансија, као и управе и локалне самоуправе да предузму неопходне радње за санирање штете од елементарних непогода на јавним објектима.

Већи дио РС у понедјељак и уторак је захватило олујно невријеме са снажним ударима вјетра, који је причинио знатну штету на стамбеним и пословним објектима.

- Међу оштећеним је већи број школа, предшколских установа, факултета и објеката за смјештај студената и ученика - саопштено је из Владе.

У Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци, који је због поплављених соба напустило више од 1.000 студената, почеле су припреме за санацију крова на трећем павиљону.

Додали су да ће, док не буду санирана прва два павиљона, собе у четвртом павиљону бити четворокреветне, као и у трећем након што се кров поправи, без обзира на то што поједини студенти негодују због тога.

- Кревети се већ убацују и у подрум четвртог павиљона, гдје има неколико слободних просторија - истакли су у овом центру.

Санација објеката је у току и на подручју Сребренице, док је у Власеници и даље на снази ванредно стање.

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас црвено упозорење због обилних падавина за Требиње и Мостар, док је наранџасто упозорење због јаког вјетра издато за регију Бањалуке, Вишеграда и Фоче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана