Radojičić Onemogućen koncert Harisa Džinovića

Glas Srpske
Radojičić Onemogućen koncert Harisa Džinovića

Banjaluka - Koncert Harisa Džinovića u Banjaluci je otkazan. Ovu informaciju na svom Tviter profilu potvrdio je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je napisao da koncert ne može biti održan, te da je za to kriva grupa “Pravda za Davida”.

“Plato su zauzele grupe koje protestuju. Uplašeni građani se razilaze. Žalosno”, napisao je Radojičić.

Nekoliko minuta kasnije objavio je i da je koncert onemogućen. “Oštećena oprema ozvučenja, trg blokiran. Koncert ne može biti održan. Protest je održan, koncert onemogućen”, napisao je Radojičić.

Nakon održanog skupa na Trgu Krajine, članovi grupe su neko vrijeme hodali ulicama Banjaluke, a na kraju su otišli na parking kod Kraša gdje je planiran koncert.

Tu su uz povike i uvrede prvo počupali kablove i prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i zabranili održavanje koncerta.

Ljudi koji su došli na koncert su se razišli. Jedan od predvodnika protesta je Draško Stanivuković. Među učesnicima protestne šetnje su i visoki zvaničnici PDP-a Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Jelena Trivić.

Članovi grupe “Pravda za Davida” održali su večeras protestni skup na Trgu Krajine koji je prvi put najavljen a nadležni organi su dali odobrenje za njegovo održavanje kako je i zatraženo od 18.00 do 20.00 časova.

On je rekao da neće ići sa Trga dok njegovi zahtjevi ne budu ispunjeni. Dragičević je juče saopštio spisak zahtjeva uoči protesta koji uključuju ostavke i hapšenja pojedinih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana