Naplata putarine od marta

M. Mi.
Naplata putarine od marta

Banjaluka - Naplata putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška trebalo bi da počne u martu, rečeno je juče na sastanku ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića i čelnika preduzeća "Autoputevi RS".

Na sastanku je bilo riječi i o gradnji mosta preko rijeke Save kod Gradiške, koji bi trebalo da povezuje autoput Banjaluka - Gradiška sa evropskim koridorom deset, odnosno autoputem Beograd - Zagreb.

Vršilac dužnosti direktora "Autoputeva RS" Dušan Topić je rekao da još čekaju zvaničnu informaciju hrvatske strane o konkretnim koracima u realizaciji ovog projekta budući da Hrvatska nakon ulaska u EU ima pravo pristupa evropskim fondovima i bespovratnim sredstvima namijenjenim za izgradnju infrastrukture.

Govoreći o izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Topić je istakao da izgradnja dionice od Doboja do Prnjavora teče planiranom dinamikom.

- Dvije trećine radova su završene tokom protekle dvije građevinske sezone uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama - rekao je Topić.

Trninić je izrazio zadovoljstvo rezultatima i planovima "Autoputeva RS", a posebno u vezi sa izgradnjom autoputa Banjaluka - Doboj navodeći da je od presudnog značaja poštovanje planirane dinamike radova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana