Наплата путарине од марта

М. Ми.
Наплата путарине од марта

Бањалука - Наплата путарине на аутопуту Бањалука - Градишка требало би да почне у марту, речено је јуче на састанку министра саобраћаја и веза РС Неђе Трнинића и челника предузећа "Аутопутеви РС".

На састанку је било ријечи и о градњи моста преко ријеке Саве код Градишке, који би требало да повезује аутопут Бањалука - Градишка са европским коридором десет, односно аутопутем Београд - Загреб.

Вршилац дужности директора "Аутопутева РС" Душан Топић је рекао да још чекају званичну информацију хрватске стране о конкретним корацима у реализацији овог пројекта будући да Хрватска након уласка у ЕУ има право приступа европским фондовима и бесповратним средствима намијењеним за изградњу инфраструктуре.

Говорећи о изградњи аутопута Бањалука - Добој Топић је истакао да изградња дионице од Добоја до Прњавора тече планираном динамиком.

- Двије трећине радова су завршене током протекле двије грађевинске сезоне упркос неповољним временским приликама - рекао је Топић.

Трнинић је изразио задовољство резултатима и плановима "Аутопутева РС", а посебно у вези са изградњом аутопута Бањалука - Добој наводећи да је од пресудног значаја поштовање планиране динамике радова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана