Још једна генерација средњошколаца бањалучке Електротехничке школе успјешно завршила програм праксе у m:tel-у

m:tel
Још једна генерација средњошколаца бањалучке Електротехничке школе успјешно завршила програм праксе у m:tel-у

Дугогодишња успјешна сарадња Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Бањалуке и компаније m:tel наставила се и ове године организовањем праксе за ученике ове школе.

Чак 67 ученика трећих и четвртих разреда, техничара рачунарства и техничара телекомуникација, завршили су програм праксе у компанији m:tel.

Током зимског и љетног полугодишта, ученици су радили са стручњацима који су им пренијели своја знања и искуства, те им представили све активности којима се један савремени телеком бави, а које су уско везане за њихове образовне профиле. Теме које је обухватила пракса су везане за широкопојасни приступ интернету, напајање, заштиту и надзор у телекомуникационом центру, оптичке приступне и бакарне приступне мреже те конфигурисање терминалне опреме у телекомуникационим системима.

Стручна пракса је омогућила ученицима да се упознају са радним окружењем, стекну увиде у различите послове и да боље разумију своја интересовања како би донијели одлуке о правцима своје будуће каријере.

Друштвена одговорност компаније m:tel се и овај пут огледа у подршци и улагању у бољу будућност младих како би једног дана били што квалитетнији кадар на тржишту рада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана