Велика породична шетња у Добоју

GS
Foto: ATV

Мајке и очеви са својим малишанима шетали су добојским улицама. У колони и Тамара Јовић. Поносна је мајка четворо дјеце. Изазова је, прича, много, али уз јаку вољу и добру организацију, поручује, све се може

„У овом времену мислим да је одгој најтежи прије свега да се изведе дијете на право пут, да направимо људе од њих то је јако тешко данас, свако вуче свој крај али успијева се и то извести“, каже Тамара Јовић, мајка четворо дјеце.

Породична шетња у Добоју организована је први пут.  На тај начин подршку основној ћелији друштва дало је више стотина Добојлија.

„Да дамо сви скупа заједно подршку породици да укажемо н вриједност на значај породице на све што чини једну породицу“, поручио је Миладин Готовац, предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце.

А Србија и Република Српска су једна породица, порука је са скупа. Суочене су са истим изазовом биолошког опстанка, на који ће заједно да пруже одговор. 

„Зато морамо да се потрудимо на нивоу институција, али и читавог друштва, да помогнемо и пронађемо решење и допринесемо пронаталитетној политици конкретним мјерама и ми ћемо се као министарство укључити у различите пројекте и подухвате који буду одавде покретани“, изјавила је Милица Ђурђевић Стаменковски, министар за бригу о породици и демографију у Влади Србије.

„Дјеца су та која су будућност и града и Добоја и Републике Српске и свакако, ево када имамо и подршку матице Србије, то је нешто што нам даје стабилност и сигурност“, навео је Борис Јеринић, градоначелник Добоја, преноси Атв.

Стамбено збрињавање младих брачних парова пројекти су који се реализују с обје сране Дрине. Српска је увела низ пронаталитетних мјера, а најзначајнија је, истичу вишечлане породице, накнада за незапослене родитеље коју прима 4.300 корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана