Пас је заиста најбољи човјеков пријатељ: Гаро довео помоћ повријеђеном младићу!

GS
Foto: Facebook

Дарио Хабијанец из Доњих Штрбаца код Прњавора, недавно је подијелио лијепу причу о вјерности његовог пса Гаре, која се пронијела регионом, а која показује да животиње могу да и спасу живот човјеку.

Случај који показује зашто је пас најбољи човјеков пријатељ - Гаро је довео помоћ повријеђеном младићу који је запомагао.

Овај младић је доживио озбиљну повреду док је са моторном тестером сјекао дрва, а помоћ је довео нико други него његов пас - паметни Гаро. Он је једини чуо његово запомагање, јер су родитељи били заузети са радом за машинама и на њиви.

Дарио је за "Новости" испричао шта се десило.

“Повреда коју сам задобио је била поприлично тешка јер сам се посјекао по самом кољену, чашици, док сам радио у шуми удаљеној од куће 400 метара. Пас је био код куће у том тренутку. Чуо ме јер сам довикивао укућане па је дотрчао до мене. Видео је шта ми се десило, поњушио ме, отрчао и вратио се са мојом мајком, коју је првобитно повукао за панталоне да би је довео до мене”, почео је причу Дарио.

Повријеђени Дарио је збринут у болници, а све то вријеме Гаро је тужно чекао свог власника, не знајући гдје је.

Дарио објављује клипове на Јутјуб-каналу "Доктор Хаби" гдје пласира пољопривредни садржај и живот на селу, а и Гаро је често у кадру.

И супруга Наташа учествује у снимању тих садржаја, а имају скоро 70 хиљада пратилаца. И други јутјубери из региона, као што су "Дебели Сремац" су са овим популарним паром снимили тзв. колаж.

“Гаро је лежао испред куће док ме нису мало извели напоље и док ме није угледао. Тек када ме видио, отишао је са осталим псима”, испричао је Дарио.

Гаро је по ријечима власника, савршен кућни љубимац али и својеврсни заштитник породице. Нажалост, нема предњу шапу.

“Гаро је лабрадор, а код нас је већ шест година. Он је заштитнички настројен према нашем домаћинству. Неријетко је бранио наше имање од напада лисице на животиње. Нажалост, упуцао га је један наш даљи "комшија" из аутомобила у покрету и том приликом му оштетио задњу ногу кроз коју је прошао метак и одбио му предњу шапу. Псу би требало пронаћи адекватну протезу за предњу ногу, али је то тешко код нас”, каже Дарио.

Овај младић је позива све људе који знају како гдје и како обезбиједити одговарајућу протезу за пса, да му се јаве.

Додаје да ће Гаро ускоро добити пријатеља у дворишту.

“Набавићу пса расе кангал, који ће да учи од Гаре и да му буде испомоћ у лову на лисице, шакале и сличне дивље животиње које ми нападају домаћинство”, открио је Дарио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана