Бањалучки кувари кувају за Сергеја Ступара

ГС
Бањалучки кувари кувају за Сергеја Ступара

БАЊАЛУКА - У акцију са сакупљање помоћи за лијечење младог Бањалучанина Сергеја Ступара укључила се и школа кувања "Кухињица" из Бањалуке, а улазница на курс је уплатница на рачун младићеве мајке Свјетлане.

Курсеви кувања у "Кухињици" су увијек попуњени до задњег мјеста, а директорица Зорица Ђукић је овај пут одлучила да учини хумано дјело и да курс кувања организује тако што ће се котизације за радионицу уплате на рачун Свјетлане Ступар, мајке младог Сергеја који је мјесецима у коми и потребно је да лијечење настави у Москви.

- Прва радионица ће се одржати у уторак 14. маја у 18 часова, а ваше је да понесете добру вољи и уплатницу за Сергеја, а овдје вас као и увијек чекају врхунски chefovi кухиње и најукуснији специјалитети које ћете касније и сами спремати - стоји у објави "Кухињице" на Инстаграму.

Свој долазак можете да пријавите у инбокс на Инстаграм налогу Кухињице или на број телефона 065 938 298.

Истичу да је број мјеста ограничен, а да chef Драган Шљивић полазнике ове радионице учи да праве CANELONI - пуњене рагуом од пилетине/сосом од шампињона и тартуфа/грантирани и РАВИОЛИ - пуњене рикота сиром са кремом од младог шпината.

Цијена радионице је 100 КМ, пријавите се и умјесто на рачун Кухињице, своје котизације за радионицу кувања овај пут уплатите на: Свјетлана Ступар, адреса др Славка Пиштељића број 33, Слатина Раиффеисен банк:1613000045479669 НЛБ Банка: 5710100000072523

Након што је објавила позив и позвала Бањалучане да учине хумано ђело, а уз то науче спремати сјајну храну, Зорица Ђукић нам је рекла да су се и многи други кувари из Бањалуке јавили да ће је подржати и бесплатно држати радионице у ову сврху.

Увијек је лијепо учинити неко добро дјело, поготово ако се у немилој ситуацији нађе ваш суграђанин, пронашла си савршен начин да допринесеш Свјетланиној борби, како си се одлучила на овај потез?

- Свако би се требао борити са оружјем које посједује. Прво и најјаче је љубав а тек онда начин и распложива средства. Деценијама смо својим активностима доказали да љубави имамо, начин је оно чиме се бавимо а то је – кување, а средстава увијек има ако има љубави. Било би глупо да организујемо концерт јер не знамо пјевати, али ево знамо кувати па је то наш мали допринос.

Навикли смо да се мјеста попуне врло брзо након објаве да је неки курс, за колико су се мјеста попунила на овој радионици? Рекла си да су се и други кувари прикључили акцији када су виђели да си је покренула, можеш ли нам рећи нешто више о томе, да ли су већ одређени нови датуми?

Мјеста за први курс са chefom Драганом Шљивићем су већ попуњена. Међутим чим смо пустили објаву јавили су сеи други chefovi који су такође хтјели да дају свој допринос и да бесплатно кувају за Сергеја. Тако нам се јавио chef Борис Кречар (Хотел Мериот) и понудио да у сриједу кува двије врсте рижота – Са бифетком и рижото са поврћем и пилетином. Тако да сад за сриједу имамо нових 14 отворених мјеста. За крај седмице посластица – шеф Стефан Илић (Атеље 51) спрема своје савршене колаче, овај пут моћи ћете научити како се спрема попуно савршен cheesecake. Сваки курс је организован на истом принципу – уплатите за Сергеја а са уплатницом дођете на курс да учимо, дружимо се и добро забавимо.

- Хвала свима који су се пријавили и који ће се тек пријавити. Лијепо је знати да још увијек има доброте и љубави међу људима – поручују из "Кухињице".

Појавила се нада за Сергеја

Бањалучанин Сергеј (20) повријеђен је у саобраћајној несрећи и од тада се лијечи у болници. Лијечење је скупо, а његова мајка је покренула апел за помоћ њеном сину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана