Ауто-пут и даље блокиран, регионални пут пуштен у саобраћај

Срна
Ауто-пут и даље блокиран, регионални пут пуштен у саобраћај

Какањ - Дионица ауто-пута код Какња још је блокирана, док је регионални пут Какањ-Зеница пуштен у саобраћај након што се данас на ове путне правце излила акумулација какањског рудника.

Саобраћај се на регионалном путу одвија наизмјенично, док су на чишћењу дионице ауто-пута ангажовани тимови федералне и какањске Цивилне заштите и предузећа "Аутоцесте".


Није познато тачно вријеме када ће бити пуштен саобраћај на ауто-путу код Какња, наводи се на порталу "Аваза".

У међувремену створене су огромне колоне аутомобила.

Двије саобраћајнице поплављене су данас у мјесту Тичићи након што се излила рудничка јаловина. До изливања је дошло усљед падавина које су протекле ноћи натопиле клизиште јаловине на површинском копу Вртлиште какањског рудника и повећале ниво акумулације вјештачког језера на Рибници.

Огроман доток воде послије четири сата под контролу су успјели да ставе радници Цивилне заштите, "Аутоцеста" и рудника Какањ. Воду су каналисали кроз тунеле који пролазе испод путева.

"Успјели смо ослободити приступ комплетној води из ријеке Рибнице и усмјерити ка једном одводном каналу. Комплетна количина воде која долази тунелом, а то је огромна количина, улази у тај одводни канал", рекао је директор Федералне управе Цивилне заштите Фахрудин Солак.

Он је рекао да околним насељима и мјештанима не пријети никаква опасност, али је истакао да је на ауто-путу настала велика штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана