Za ljepši život u Trebinju uplaćeno pola miliona maraka

R. Mi.
Za ljepši život u Trebinju uplaćeno pola miliona maraka

Trebinje - U novoosnovani trebinjski Fond solidarnosti u proteklih šest mjeseci 105 privrednika sa područja ovog grada uplatilo je oko pola miliona maraka, čime su omogućili pokretanje čak 16 programa koje do sada Trebinjci nisu imali pravo da ostvaruju.

Zahvaljujući ovom fondu pomoć je pristigla ili će je tek dobiti boračke kategorije, djeca koja žive na selu, mladi bračni parovi, oni koji odlaze na treću vantjelesnu oplodnju, ali i oni koji pokreću biznis i poljoprivrednici.

- Ovi ljudi su među prvima prepoznali značaj fonda i pomogli nam da ostvarimo njegovu namjenu. I mi ćemo se njima odužiti i imaće prioritet u rješavanju problema u kojim im možemo pomoći - rekao je gradonačelnik Luka Petrović.

Zahvaljujući solidarnosti privrednih subjekata obavljene su tri vantjelesne oplodnje, od kojih su dvije bile uspješne. U toku je procedura i za četvrti slučaj vantjelesne oplodnje.

Privrednik Radivoje Maksimović rekao je da je svakom pravom privredniku drago kada zna da je nekome pomogao, te da je Fond solidarnosti prava prilika za to.

Zahvaljujući ovom fondu, uskoro će biti pokrenuta i škola sporta za gotovo 800 trebinjskih mališana od šest do deset godina, sa kojima će raditi profesori fizičkog vaspitanja.

Oni će, umjesto na ulici i za računarima imati organizovane treninge za zdravije odrastanje.

U fond, po stopi od 0,5 odsto od ukupnog prihoda i na dobrovoljnoj osnovi, izdvajaju privrednici sa područja grada čiji su prihodi veći od 50.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana