За изградњу спортских борилишта 2,5 милиона

Ж. Д.
За изградњу спортских борилишта 2,5 милиона

Источно Сарајево - Премијерка РС Жељка Цвијановић изјавила је у Источном Сарајеву да је Влада Српске опредијељена да подржи организовање Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕЈОФ) 2019. године и потврдила да ће за инфраструктурни дио пројекта издвојити 2,5 милиона марака.

Цвијановићева је, у понедјељак увече након састанка са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем и представницима општина са подручја овог града, нагласила да је сигурна да ће бити додатних инфраструктурних интервенција како би се Источно Сарајево припремило адекватно, не само за ово такмичење, него и за боравак и све друго што прати овако значајне манифестације.

- Задовољство је што идемо у добром правцу и што ће то бити капацитети који ће остати на коришћење Републици Српској - рекла је Цвијановићева и најавила да ће Влада Српске на овом подручју подржати још неколико пројеката који се односе на енергетску ефикасност.

Вуковић је казао да је Влада преузела обавезу изградње инфраструктуре на спортским борилиштима у Источном Сарајеву.

- Биће урађене потребне инвестиције на Двориштима, гдје треба да буду одржана такмичења у биатлону, а биће набављен и лед за дворану у Палама, гдје ће бити одржано такмичење у карлингу. У Источном Новом Сарајеву биће постављена монтажна дворана са ледом у којој би требало да буде одржано такмичење у брзом клизању - рекао је Вуковић. С обзиром на то да су већ реализоване инвестиције на Јахорини када је у питању алпски дио програма, односно слалом и велеслалом, додаје Вуковић, може се констатовати да ће, уз овај дио који је прихватила Влада Српске, бити комплетирана сва четири спортска борилишта када је ријеч о Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана