“Врапчићи” пјесмом започели рођенданско славље

Весна Поповић
“Врапчићи” пјесмом започели рођенданско славље

Бањалука - Ватромет, неуморни плес и једногласно пјевање малишана у публици уз стихове пјесама “Бабарога”, “Лаке ципеле”, “Ти си моја прва љубав” и многих других, само је дјелић атмосфере са традиционалног концерта Дјечијег хора “Врапчићи”.

Концерт под називом “Врапчићи и пријатељи” одржан је у сриједу увече на тврђави Кастел, простору који се у моментима чинио премален да прими све оне који су жељели да уживају у старим хитовима, али и новим пјесмама овог хора. Поред одличне атмосфере и добре забаве, концерт је био и увод у прославу 25. рођендана “Врапчића”. 

Међу бројним малишанима била је и Софија, којој није силазио осмијех са лица и која је заједно са “Врапчићима” пјевала сваку њихову пјесму. Иако је пјевала стихове пјесама као што су “Ти и ја” и “Кад си срећан” од прве до посљедње ријечи, она има и омиљени хит.

- Највише волим пјесму “Учитељу” - рекла је Софија. 

Видно задовољан атмосфером, руководилац хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић казао је да је на Кастелу било око 2.000 посјетилаца свих генерација.

- Дјеца су дошла у пратњи родитеља, а ту су били и бројни пријатељи хора. Вече је било прекрасно. На концерту је најљепше када видите да више нема мјеста. То је показатељ да публика воли оно што радимо. Атмосфера је била сјајна, дјеца су пјевала и плесала са “Врапчићима” - казао је Ђаковић. Истакао је да је 60 “врапчића”, различитих узраста, пјевало старе хитове, али и неколико пјесама са новог албума као што су “Тенис краљица” и “Насмијани дан”, а на концерту су наступили и пријатељи хора из вокалног атељеа “MaMa Vox”.

Врапчићи у септембру прослављају 25 година постојања, а концерт је уједно био и најава за прославу тог јубилеја.

- У част нашег рођендана у септембру издајемо нови албум “Тенис краљица”. Осим тога, у Банском двору ће бити организовани “Дани Врапчића” који ће бити посвећени дјеци и дјечјој музици. Планирана су предавања о приступу дјечјој музици, аранжирању и компоновању. У посјету ће нам доћи и многобројни гости, међу којима су хорови “Колибри” из  Београда и “Чуперак” из Кикинде - рекао је Ђаковић.

Додао је да ће у галерији Банског двора бити отворена и изложба фотографија са наступа “Врапчића”.

Снимили 14 албума

Дјечији хор “Врапчићи” основан је 1993. године у Бањалуци и од тада је кроз његове редове прошло више од 1.500 чланова.

- Од оснивања омогућавамо дјеци да се развијају кроз пјесму, игру и сценски наступ у жељи да постану комуникативнији, креативнији и самоувјеренији. Објавили смо 14 албума, са више од 100 пјесама - рекао је Бранислав Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана