Више од 800 бајкера продефиловало улицама Модриче

Срна
Више од 800 бајкера продефиловало улицама Модриче

Модрича - "Мото сусрети-Модрича 2016" завршени су дефилеом више од 800 бајкера улицама Модриче и рок концертом.

Организатор 14. мото сусрета у Модричи је Мото клуб "Балканика", чији је предсједник Санел Грабовица рекао Срни да су учествовали бајкери из Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко дистрикта, замаља у окружењу и великог броја европских држава.

Он је истакао да су бајкери размијенили искуства у организовању мото клубова, о безбједности мотоциклиста у саобраћају и промоцији овог хобија, чији је саставни дио дружење, пријатељство и љубав према рок музици.


"Бајкери су хуманисти који често организују и учествују у хуманитарним акцијама у својим градовима и државама. Нису жжестоки момциж како их многи сматрају", нагласио је Грабовица.

Синоћњи дефиле бајкера улицама Модриче и акробатска вожња мотоцикла, коју је у центру општине демонстрирао европски и свјетски првак Немања Михајловић из Бањалуке, привукли су пажњу неколико стотина становника.

"Ово је тежак и скуп спорт, са пуно изазова и опасности", рекао је Михајловић, наводећи да је за бављење акробатском вожњом мотоцикла потребно много вјежбања на безбједним мјестима, обавезна употреба заштитне опреме, поштивање саобраћајних прописа и, као у свим спортовима, дисциплина и фер понашање.

Током два дана дружења у кампу формираном у кругу бившег предузећа "Ремонтранс" на улазу у општину одржана су такмичења у брзој и спорој вожњи, вожњи мотоцикала на задњем точку, цртању круга на асфалту, такозваним паљењем гума, и извођењу егзибиција на двоточкашима.

Бајкере су синоћ поздравили чланови Авио-клуба из Шамца ниским прелијетањем изнад кампа, гдје су концерт одржале рок групе из Брчког "Ментална хигијена" и "Домино ефекат".

Организацију мото сусрета подржали су општина Модрича, полицијске станице Модриче и Шамца, модрички Дом здравља и Туристичка организација која је моторијаду уврстила у званични календар туристичких манифестација ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана