Виртуози из школске клупе Основне музичке школе Бранко Смиљанић из Градишке

Милан Вујић
Виртуози из школске клупе Основне музичке школе Бранко Смиљанић из Градишке

Градишка - Љубав према музици, пожртвовање и јака воља донијели су ученицима Основне музичке школе "Бранко Смиљанић" из Градишке ловорике музичких шампиона Српске.

Вриједни и надарени ђаци су од почетка године са 12 међународних такмичења донијели чак 27 награда. Најбољи међу најбољима је дванаестогодишњи пијаниста Василије Пуцар, ученик трећег разреда, који је проглашен за лауреата Међународног такмичења пијаниста у Бијељини. Освојивши максималан број бодова Пуцар је побиједио не само у својој категорији, него је постао шампион цјелокупног такмичења на којем се окупило око 300 учесника.

- Конкуренција је била јака, као и на сваком међународном такмичењу, али вјеровао сам да могу побиједити, јер сам пуно вјежбао - каже Пуцар који је освајао многобројна прва мјеста и у Београду, Шапцу и Сарајеву.

Виолинисткиња Ива Ристић, баш као и остали ученици, вриједно се припремала за одлазак у Сремску Митровицу и Бечеј, гдје је учествовала на Фестивалу гудача и Међународном такмичењу виолиниста. Осмогодишња дјевојчица каже да је много вјежбала, а труд се исплатио и вратила се са двије прве награде.

Прва награда на Међународном такмичењу пијаниста у Смедереву припала је и Ђорђу Кузмановићу. Колекцију награда обогатили су и хармоникаши који су из Источног Сарајева донијели четири друге награде, а са истим "плијеном" вратили су се и виолинисти са такмичења у Бечеју.

Директор школе Иван Ристић каже да њихови ученици већ годинама у континуитету биљеже запажене резултате на свим такмичењима.

- Градишка има мноштво талентованих музичара. Тајна је у преданом раду дјеце и наставника и изузетно добре сарадње са родитељима - истиче Ристић.

Такав приступ гарантује нове успјехе који ће бити украшени нотама.

Ђаци

Основну музичку школу "Бранко Смиљанић" похађа 200 ученика у Градишци укључујући и подручно одјељење у Козарској Дубици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана