“Viking” otvorio svečanosti pred slavu grada Bijeljine

Srna

Bijeljina - Ispred bijeljinskog Centra za kulturu “Semberija” prikazan je ruski film “Viking”, reditelja i scenariste Andreja Kravčuka, čime je počela tradicionalna manifestacija “Pantelinski dani”, uoči krsne slave grada - Svetog Pantelejmona.

Ovaj film, čija je radnja smještena u deseti vijek i odigrava se u zemlji Kijevske Rusije nakon smrti velikog kneza Svetislava, prikazan je sinoć na otvorenom u Bijeljini.

Slavske svečanosti u Bijeljini trajaće do 9. avgusta, kada grad Bijeljina proslavlja krsnu slavu Svetog Pantelejmona.

Proslava gradske slave počeće liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa, a potom će biti organizovani litija gradskim ulicama i lomljenje slavskog kolača na platou ispred zgrade Gradske uprave.

Uoči dana Svetog Pantelejmona biće položeni vijenci na spomenik borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, u Centru za kulturu biće održano “Duhovno veče”, a na trgu će uveče biti priređen koncert grupe “Balkanika”.

Među brojnim kulturno-umjetničkim i zabavnim sadržajima, kao i sportskim dešavanjima, predviđeno je održavanje “Savske regate” u nedjelju, 5. avgusta, dok je početak Pantelinskog vašara na Agrotržnom centru najavljen za utorak, 7. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana