Veselje u krugu porodice, rijetki slavili na trgovima

Srna
Veselje u krugu porodice, rijetki slavili na trgovima

Banjaluka - Stanovnici Srpske Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekali su uglavnom u svojim domovima ili kafićima, dok su rijetki imali priliku da se vesele uz muziku, raskošan vatromet i kuvano vino na trgovima.

Trebinjci su u Pravoslavnu novu godinu uplovili u bašti "Platani" uz taktove grupe "Frajle" i bend Igora Vukojevića, a u Istočnom Sarajevu nastupio je "Garavi sokak".

Veselo je bilo i na trgu u Andrićgradu, gdje su višegradsku publiku i goste zabavljali Kiki Lesendrić i "Piloti".

- Andrićgrad je najljepši kutak u Evropi. Drago mi je da smo ovde, jer je sve nestvarno - kazao je Lesandrić.

Dervenćane je u novo ljeto na Trgu pravoslavlja uvela pjevačica Gordana Lazarević.

Slavilo se i na trgovima u Novom Gradu i Modriči, dok organizovanog dočeka na otvorenom nije bilo u Banjaluci, Bijeljini i mnogim drugim lokalnom zajednicama.

U hramovima širom Srpske služen je moleban. Čestitku povodom Pravoslavne nove godine uputio je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je prisustvovao molebanu u hramu Svetih Konstantina i Jelene u Mrčevcima kod Laktaša.

- Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću - navedeno je u čestitki.

Premijerka Željka Cvijanović poželjela je građanima da im Nova godina donese zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje.

- Neka vam Nova, 2018. donese blagostanje, radost i porodični mir - navedeno je u čestitki predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana