Весеље у кругу породице, ријетки славили на трговима

Срна
Весеље у кругу породице, ријетки славили на трговима

Бањалука - Становници Српске Нову годину по јулијанском календару дочекали су углавном у својим домовима или кафићима, док су ријетки имали прилику да се веселе уз музику, раскошан ватромет и кувано вино на трговима.

Требињци су у Православну нову годину упловили у башти "Платани" уз тактове групе "Фрајле" и бенд Игора Вукојевића, а у Источном Сарајеву наступио је "Гарави сокак".

Весело је било и на тргу у Андрићграду, гдје су вишеградску публику и госте забављали Кики Лесендрић и "Пилоти".

- Андрићград је најљепши кутак у Европи. Драго ми је да смо овде, јер је све нестварно - казао је Лесандрић.

Дервенћане је у ново љето на Тргу православља увела пјевачица Гордана Лазаревић.

Славило се и на трговима у Новом Граду и Модричи, док организованог дочека на отвореном није било у Бањалуци, Бијељини и многим другим локалном заједницама.

У храмовима широм Српске служен је молебан. Честитку поводом Православне нове године упутио је предсједник РС Милорад Додик, који је присуствовао молебану у храму Светих Константина и Јелене у Мрчевцима код Лакташа.

- Желим вам да овај празник проведете у добром здрављу и расположењу са својим најближим и нека вам предстојећа Нова година донесе напредак, личну и породичну срећу - наведено је у честитки.

Премијерка Жељка Цвијановић пожељела је грађанима да им Нова година донесе здравље, породичну срећу и благостање.

- Нека вам Нова, 2018. донесе благостање, радост и породични мир - наведено је у честитки предсједника Народне скупштине РС Недељка Чубриловића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана