Велики скуп у Дрвару 21. априла

Срна
Велики скуп у Дрвару 21. априла

Бањалука - Велики скуп представника свих српских завичајних удружења, Српске православне цркве и власти Републике Српске биће одржан у Дрвару 21. априла, једногласно је закључено на састанку одржаном у петак у Бањалуци Иницијативног одбора српских завичајних удружења.

"Циљ овог изузетно значајног националног и завичајног окупљања јесте формирање кровне организације – заједнице српских завичајних удружења, која ће у будуће бити стуб окупљања и бриге о положају Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/", рекао је Срни представник овог одбора Бране Пећанац.


Пећанац је навео да ће заједница српских завичајних удружења у фокусу свог дугорочног дјеловања имати српско национално питање у ФБиХ, при чему ће се приоритетно ослањати на Српску православну цркву, Републику Српску и Србију, своје "матице и двије српске државе".

"На предстојећем оснивачком скупу у Дрвару биће усвојен текст жпрогласа са намјером да се обједине и подстакну на активније дјеловање све друштвене снаге које сагледавају огромну вриједност ове иницијативе", закључио је Пећанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана