Умјетници из Дервенте се одазвали хуманитарној акцији

Срна
Умјетници из Дервенте се одазвали хуманитарној акцији

Дервента - На хуманитарној изложби слика и фотографија умјетника са подручја општине Дервента прикупљено је 450 КМ за лијечење двадесетогодишњег Слободана Спасојевића који болује од церебралне парализе, тешке менталне ретардације и епилепсије.

Представник фотографа и сликара Инес Дивнић рекла је да је ово шеста хуманитарна акција у којој је учествовало 10 сликара и фотографа са 30 радова.


“То је најмање што смо могли да учинимо за Слободана. Увијек се одазивамо позивима за хуманитарне акције”, рекла је Дивнићева.

Слободанова мајка Татјана Спасојевић, која је и предсједник Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица “Сунце” из Дервенте, истакла је да Слободаново здравствено стање у будућности зависи од завршне операције.

“Слободан је до сада имао три операције метода фибротомија које су извели љекари из руске неуролошке клинике. Ови захвати дали су велики резултат за његово здравље. Сада, када су његов раст и развој завршени, потребна је завршна, посљедња операција на свим тетивама”, рекла је Спасојевићева и захвалила се организаторима хуманитарне изложбе.

Поред Слободана, родитељи брину и о дванаестогодишњој кћерки Сунчици, која је слијепа од рођења.

Позивом на хуманитарни број 1413 грађани могу да дарују једну КМ за лијечење Слободана Спасојевића из Дервенте, а акција траје до 31. маја.

“Молимо све хумане људе да се прикључе акцији и дарују једну КМ за Слободана”, поручили су из Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица “Сунце” из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана