Уклањају се привремени објекти ради уређења улица и тротоара у Братунџу

Срна
Уклањају се привремени објекти ради уређења улица и тротоара у Братунџу

Братунац - У оквиру уређења простора око новоизграђеног објекта Дома здравља у Братунцу радници уклањају низ напуштених, оронулих и девастираних објеката са привременом дозволом или нелегално изграђених.

Ријеч је о објектима који су неплански грађени, од којих су неки били оштећени и пуни смећа и у њима су се окупљали пси луталице.


Те шупе, на разне начине и од различитих материјала грађени објекти, различитих облика и величина представљали су ругло у центру овог градића.

Начелник братуначке општине Недељко Млађеновић рекао је Срни да се бесправно изграђене шупе и гараже и други привремени објекти уклањају ради уређења те локације.

“Пројектом је предвиђена реконструкција двије улице које пролазе поред Дома здравља, затим изградња тротоара уз те улице, паркиралишта, приступног пута и плочника испред здравствене установе”, каже Млађеновић.

Он појашњава да је планирано уређење и рекултивисање земљишта на којем ће бити засађено цвијеће и украсно дрвеће, те засијана трава, и биће формирана парковска површина, чиме ће овај дио Братунца добити уреднији и љепши изглед, а побољшаће се безбједност ученика и пјешака у центру овог градића.

Млађеновић је истакао да ће ти радови бити завршени у овој години и да ће тиме ово мјесто добити модернији, уреднији и љепши изглед, а побољшаће се функционалност саобраћаја и безбједност пацијената који користе услуге Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана