У петак почиње Фудбал френдс - другарство без граница

Срна
У петак почиње Фудбал френдс - другарство без граница

Фоча - У Фочи ће у петак, 29. јула почети 12. Међународни омладински турнир "Фудбал френдс", на којем ће се три дана за престижни трофеј борити осам кадетских селекција из шест земаља Европе.

Млади фудбалери ће још једном из Фоче послати поруку да је фудбал много више од игре и да се на терену бришу све границе међу људима.


У протеклих 11 година, на овом такмичењу учествовала су 23 клуба и репрезентације из 13 европских земаља, а од ове године породица пријатеља лопте биће богатија за два нова члана - у Фочу први пут стижу београдски "Партизан" и румунска "Стеауа".

Србију ће, осим "Партизана", представљати и "Црвена звезда", која је редовни учесник и двоструки освајач турнира. Из Црне Горе долази подгоричка "Будућност", која се, такође, два пута китила "титулом пријатељства", а из Словеније, умјесто прошлогодишњег побједника љубљанске "Олимпије", учествује екипа "Марибора".

Представник Хрватске је трећу годину заредом "Ријека", док испред БиХ наступају сарајевски "Жељезничар" и домаћа "Сутјеска".

"Фудбал френдс" је једно од такмичења на којима млади фудбалери играчки сазријевају и добра је прилика за упоређивање различитих стилова игре и школи фудбала.

На овом такмичењу стасавала су данас позната фудбалска имена попут Марка Грујића, Мијата Гаћиновића, Филипа Јанковића, Хариса Вучкића, Марка Вешовића, Огњена Ожеговића, Радета Крунића.

Жребање четвртфиналних парова биће одржано у петак у 13.,00 часова. Прва утакмица игра се истог дана од 16.00, а свечано отварање је у 19.00 часова.

Финале је заказано за недјељу, 31. јула у 19.30 часова, а у оквиру турнира биће промовисана и књига "Кад престане игра, почиње рат" предсједника Асоцијације "Фудбал френдс" Зорана Аврамовића.

Организатори турнира су општина Фоча и Асоцијација "Фудбал френдс", а уз општину, покровитељ је и Министарство породице омладине и спорта Републике Српске, које је ове године турнир уврстило у манифестације од посебног значаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана