U Sarajevu oboren ginisov rekord - pripremljeno 14.186 palačinaka

Srna
U Sarajevu oboren ginisov rekord - pripremljeno 14.186 palačinaka

Sarajevo - U okviru Sarajevskog festivala turizma, danas je pripremljeno 14.186 palačinaka, čime je oboren Ginisov rekord, jer je to za 1.470 komada više u odnosu na stari rekord iz Moskve koji je iznosio 12.716.

Za ovaj rezultat zaslužni su Udruženje kuvara u BiH i klub ljubitelja palačinaka.


"Željeli smo skrenuti pažnju na BiH i mlade kuvare, uz napomenu da ništa ne bismo postigli bez pomoći starijih kolega, ali i kolega iz drugih zemalja", rekao je predsjednik Udruženja kuvara u BiH Nermin Hodžić.

Organizator ocjenjuje da su danas na platou Skenderija u Sarajevu svi radili kao jedan.

Jedan broj palačinaka podijeljen je okupljenima koji su bodrili učesnike obaranja rekorda, dok je veći dio dostavljen socijalno ugroženim stanovnicima, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, te migrantima i drugima koje je ovaj gest obradovao.

Ekipa od više od 100 ljudi, koji su u smjenama sinhronizovano pripremali palačinke, osam časova je neprekidno radila na ovom poduhvatu uz podršku okupljenih posjetilaca.

Sarajevski sajam turizma, koji je počeo u srijedu 24. oktobra, bio je prilika da na jednom mjestu BiH predstavi turističke potencijale, kako građanima tako i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva.

Ove godine na sajmu se predstavilo 70 izlagača, i to iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Turske, Indije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana